Dezvoltatorii imobiliari cu actionariat norvegiano-britanic, Westhouse Group, si-au propus pana in 2014 investitii de 1,5 miliarde euro in 20 de proiecte rezidentiale, de birouri sau retail. Compania detine circa 900.000 de metri patrati de teren in care au investit aproximativ 140 milioane de euro.

In aceasta toamna vor demara lucrarile la trei proiecte imobiliare din zona Constanta, investitii totale de 50 milioane de euro, a declarat ieri Nicoleta Radu, Business Director Westhouse Group. Proiectele dezvoltate aici sunt Oasis Residences, dezvoltat pe o suprafata de 22.000 de metri patrati in orasul Ovidiu, investitie de 30 milioane de euro, Central Apartments, investitie de 12-14 milioane de euro in Constanta, si Corallia Residence, investitie de patru-sase milioane de euro in Mamaia. Toate cele trei proiecte vor aduce pe piata 537 de apartamente, termenul de finalizare a lucrarilor fiind toamna anului 2009.

In 2008, compania va dezvolta alte patru proiecte imobiliare, doua in Bucuresti si doua in Constanta, proiecte mixte sau doar rezidentiale. In Bucuresti, compania intentioneaza sa dezvolte un proiect mixt in zona Lacul Morii, unde a achizitionat un teren 1,2 hectare, si un alt proiect rezidential in sudul Bucurestiului.

Proiectele demarate anul viitor se vor intinde pe o suprafata de 200.000 de metri patrati si vor aduce pe piata 4.500 de unitati locative. Un alt oras vizat de companie pentru investitii este Brasovul, in care detine deja un teren in centrul orasului de 0,5 hectare. Lucrarile la aceste proiecte vor fi finalizate in perioada 2012-2014.

ŇPana in 2012, ne-am propus sa dam pe piata circa 1.000 de locuinte pe an, iar in urmatorii doi ani ne dorim sa putem furniza 1.500 de locuinte pe anÓ, a aratat Nicoleta Radu, Business Director Westhouse Group. Orasul in care compania doreste sa investeasca cea mai mare parte din aceste sume este Constanta, unde detine deja 16 terenuri.

Banca prin care vor fi finantate primele trei proiecte din Constanta este Alpha Bank. Reprezentantii norvegieni ai companiei au precizat ca prefera dezvoltarea unor proiecte in orase mai mici, cu un potential crescut de dezvoltare, Romania dovedindu-se atractiva din perspectiva costurilor reduse cu forta de munca.

Westhouse Group a fost infiintata in anul 2005 si este detinuta de RomReal, firma cu actionari norvegieni, listata la Bursa din Oslo, foarte activa pe piata de real estate din zona estica a Europei. In cei doi ani de activitate, compania a cumparat mai multe terenuri in Constanta, Bucuresti si alte orase din tara.

Strategie

Investitorul norvegiano-britanic va dezvolta in urmatorii sapte ani 20 de proiecte rezidentiale si de birouri, in orase mari precum Bucuresti, Constanta, Brasov.

banca prin care vor fi finantate primele trei proiecte din Constanta este Alpha Bank. Reprezentantii norvegini ai companiei au precizat ca prefera dezvoltarea unor proiecte in orase mai mici, cu un potential crescut de dezvoltare, Romania dovedindu-se atractiva din perspectiva costurilor reduse cu forta de munca.

Westhouse Group a fost infiintata in anul 2005 si este detinuta de RomReal, firma cu actionari norvegieni, listata la Bursa din Oslo, foarte activa pe piata de real estate din zona estica a Europei. In cei doi ani de activitate, compania a cumparat mai multe terenuri in Constanta, Bucuresti si alte orase din tara.

Ovidiu Lefter
(Business Standard, 27 septembrie 2007)